Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 juni 2013

Jeugdsportfonds helpt arme kinderen sporten

KAAG EN BRAASSEM – Om kinderen uit arme gezinnen de mogelijkheid te geven om te sporten, zet de gemeente het Jeugdsportfonds Kaag en Braassem op. De komende twee jaar wordt 30.000 euro geïnvesteerd om dit sportfonds op te zetten. Het geld is bedoeld voor kinderen uit gezinnen die leven van een inkomen onder de 120% van het sociaal minimum.

Voor hen is het lid worden van een sportvereniging namelijk geen optie; de kosten hiervoor zijn veel te hoog. Probleem is dan wel, dat deze kinderen vaak niet genoeg lichaamsbeweging krijgen en bovendien dreigen ze sociaal geïsoleerd te raken. Maar liefst 140 kinderen onder de 18 jaar groeien op in een dergelijk huishouden. Het Jeugdsportfonds richt zich op de kinderen tussen 4 en 18 jaar en stelt per kind maximaal 250 euro beschikbaar. Dat geld gaat echter niet naar de ouders, maar wordt door het fonds doorgesluisd naar de vereniging waar het kind bij wil sporten.

Wethouder Jan Uit den Boogaard liet donderdag 13 juni weten: ‘We zullen er zo veel mogelijk aan doen aan doen om zoveel mogelijk kinderen hier gebruik van te laten maken. Wij zijn landelijk een van de voorlopers om dit op te pakken. Nieuwkoop en Alphen volgen nog. We vinden het belangrijk dat met name die kinderen aan sport gaan doen. Als gevolg van te weinig sport krijgen mensen namelijk eerder last van obesitas en dat leidt weer sneller tot gezondheidsklachten.’