Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 juni 2013

Overdekt stofzuigen mag toch

LEIMUIDEN / RIJNSATERWOUDE – Het bestemmingsplan voor de groeikern Leimuiden en de groenkern Rijnsaterwoude is maandag 17 juni aangenomen door de politieke partijen. Wel zijn er nog enkele veranderingen in aangebracht.

Zo leek het erop dat er een complete bouwstop opgelegd zou worden in Rijnsaterwoude, maar met het aannemen van een amendement is die mogelijkheid vervallen. In ieder geval twee bouwinitiatieven krijgen de mogelijkheid om verwezenlijkt te worden. Het gaat om de locatie Suyderbon II, waar de familie Van Wieringen twee woningen wil bouwen. Maar ook de VOF Timpaan heeft hier plannen voor de realisatie van 18 tot 20 woningen. Met uitzondering van de PvdA gingen alle partijen akkoord met deze wijziging.

Ook mag het benzinestation toch nog een overkapping realiseren achter de voorgevel. Die overkapping heeft een omvang van maximaal 30 m2 en een hoogte van drie meter. Dit bouwwerk dient om ervoor te zorgen, dat auto’s na gebruik van de wasstraat van binnen kunnen worden schoongemaakt. Alle politieke partijen waren het er over eens: ‘Om dit schoonmaken onder alle weersomstandigheden te kunnen doen, is een overkapping onmisbaar.’

De politici toonden zich verheugd over deze resultaten. Yvonne Peters (VVD) twitterde: ‘Na goedkeuring bestemmingsplan Leimuiden/Rijnsaterwoude weer goed nieuws voor Rijnsaterwoude: kleinschalige woningbouw Suyderbon mogelijk. #raadKenB’ en Job Grovenstein (CDA) liet weten: ‘#Rijnsaterwoude niet op slot, kleinschalige bouw moet kunnen in alle #groenkernen, #CDA zien met belangstelling bouwplannen tegemoet.’