Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 juli 2013

Feestje op Lasso Noord

 
ROELOFARENDSVEEN – Met het overhandigen van het eerste straatnamenbord vieren de gemeente en de ondernemers van Lasso Noord het feit dat dit bedrijventerrein een ingrijpende facelift ondergaat. Na jaren van voorbereiding en intensieve gesprekken tussen de gemeente en de ondernemers, steekt het terrein vanaf oktober in een compleet nieuw jasje. Tot grote tevredenheid van alle betrokkenen, zo bleek donderdag 27 juni.
Wethouder Ton van Velzen liet weten dat de gemeente circa 800.000 euro gestoken heeft in het opknappen van Lasso Noord. Ook de provincie heeft een bijdrage geleverd van 750.000 euro. In het voortraject is veel overleg gevoerd met de betrokken bedrijven. De ondernemers waren in het begin sceptisch ‘Hier komt toch niets van’, maar gaandeweg veranderde hun argwaan in een enthousiast optimisme. Zo komen er op het bedrijventerrein veel meer parkeerplaatsen dan eerder voorzien; doordat enkele ondernemingen een deel van hun terrein beschikbaar hebben gesteld, is het mogelijk om op een aantal locaties schuin te parkeren.
In de grond liggen de mantelbuizen voor glasvezel al klaar en ook wordt boven de straten dimbare led-verlichting geïnstalleerd. Om de renovatie van het industrieterrein helemaal vorm te geven, krijgen alle straten hun eigen naam. En daar horen dan ook nieuwe (straat)naambordjes bij. Het eerste exemplaar werd door wethouder Ton van Velzen overhandigd aan Martien Hogenboom van Hogenboom transport. Op deze bordjes staan zowel het oude als het nieuwe adres; dat is om de vindbaarheid van de bedrijven te vergroten.
De gemeente hoopt en verwacht dat de ondernemers hun eigen panden de komende jaren ook gaan opknappen; zo gaat het hele industrieterrein er beter uit zien en worden de panden zelf ook meer waard. In feite is het vrachtwagenparkeren het enige knelpunt waar nog uitdagingen voor zijn. Op heel Lasso Noord zijn slechts vier plekken beschikbaar voor het vrachtwagenparkeren; op een totaal van circa vijftig bedrijven. Van Velzen stelt: ‘Op de industrieterreinen Lasso Zuid en Veenderveld handhaven we tegen het parkeren van de vrachtwagens voor de eigen panden. We gaan ook op Lasso Noord handhaven.’