Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 juli 2013

Geruststelling voor SVKB

KAAG EN BRAASSEM – Commissielid Nicolai (Samen voor Kaag en Braassem) toonde zich maandag 1 juli ongerust. Hij wilde weten waarom het college met Nieuwkoop en de provincie Zuid-Holland gesproken had en dat het onderwerp ‘fusie’ hierbij aan de orde kwam. ‘Waarom waren we hier niet van op de hoogte en wanneer wordt de raad om haar mening gevraagd?’
 
Burgemeester Marina van der Velde liet weten: ‘Ik zal u niet aanraden dat we u over alle gesprekken op de hoogte houden, want we hebben er heel wat. Minister Plasterk heeft in een brief geschreven dat de samenwerking op het gebied van de drie decentralisaties zou kunnen leiden tot extra 100.000 plus gemeenten. De provincie vroeg hoe wij hier tegenover stonden. Wij zeiden dat we het niet als aanleiding zagen om een fusie aan te gaan. We hebben de provincie vooralsnog niet nodig in de procesrol.’ En met deze woorden was Samen voor Kaag en Braassem gerustgesteld.