Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 juli 2013

Goedkoop voorstel

LISSE – De woonlasten worden voor het komende jaar niet door de gemeente verhoogd. Ook het inflatiepercentage mag niet meegenomen worden bij het bepalen van de nieuwe tarieven. Volgens de indieners van dit voorstel, VVD, Nieuw Lisse en D66, heeft deze maatregel niets te maken met de aankomende gemeenteraadsverkiezingen. Het tekort van 132.000 euro aan inkomsten kan wat deze partijen betreft gedekt worden door het financiële voordeel dat de gemeente krijgt van de inkomsten uit de afvalstoffenheffing.
 
Fractievoorzitter Dolf Kistemaker (PvdA) vond het voorstel donderdag 4 juli tijdens de gemeenteraadsvergadering ‘wel een beetje goedkoop. De komende jaren moet echt bezuinigd worden en dan gaan we in het verkiezingsjaar eenmalig een verhoging niet doorvoeren.’ Fractievoorzitter Cees Ruigrok (Nieuw Lisse) ontkende met klem dat er sprake zou zijn van een verkiezingsstunt. ‘Dat is totaal niet aan de orde! We streven ernaar om als gemeente te stijgen van plaats 158 naar de top 75 van gemeenten met de laagste lasten.’