Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 juli 2013

Groene bushokjes

VOORHOUT – Plaats plantenbakken bij de bushokjes om ze zo ‘groener’ te maken. Dit idee wil Marijke Haroun van de fractie Belang van Teylingen de komende maanden uitwerken.
 
In eerste instantie wilde ze de plantenbakken in de bushokjes zelf plaatsen, maar de beheerder van deze abri’s, CBS Outdoor, weigerde hieraan mee te werken. De planten zouden ervoor zorgen, dat het glas niet schoongemaakt kon worden, het zou vandalisme oproepen en de reclame-uitingen zouden minder goed zichtbaar worden. ‘Dat zijn overtrokken en onzinnige beren op de weg’, aldus Haroun.
 
Daarom wil ze met een voorstel komen, om de omgeving van de bushaltes ‘groener’ te maken. Met bijvoorbeeld plantenbakken vol bloemen en klimopplanten. ‘Het groen geeft een stukje meerwaarde voor de gebruikers van de bushaltes en zo help ik mee om Voorhout wat groener te maken. Ook draagt het bij aan een stukje bewustwording van het belang van duurzaamheid’, aldus Haroun. Ze hoopt dat de gemeente geld beschikbaar stelt om dit ‘initiatief voor duurzaamheid’ te steunen. Wat haar betreft zouden medewerkers van de MareGroep de plantenbakken kunnen bijwateren, maar wellicht staan ook vrijwilligers op die de verzorgingstaak op zich willen nemen.