Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 juli 2013

Groene ideeen

OEGSTGEEST – Het college van burgemeester en wethouders moet met een voorstel komen om meer te investeren in groen. Deze motie van de politieke partijen LO en PrO werd tijdens de bezemraad met een meerderheid van stemmen aangenomen.
 
Dit zogeheten ‘herinvesteren in groen’ moet gebeuren met de opbrengsten van de stukjes snippergroen die dit en volgend jaar aan de inwoners verkocht worden. De politieke partijen doen alvast enkele suggesties om die herinvestering voor te gebruiken: het realiseren van ‘groene kunstwerken’, de herstel van de historische houtwal in Haaswijk en het wandelpad Noordoever Oegstgeesterkanaal.’ Maar ook wordt gedacht aan het opknappen van het voormalig rosarium Louise de Colignylaan, een bijdrage aan een muurvriendelijke klimop op het groene kerkje en de aanleg van een groen doolhof. De politieke partijen beklemtonen, dat het college bij de opstelling van het voorstel advies te vragen aan de Adviescommissie Groen en Natuur.