Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 juli 2013

Hendrik Kraemerpark weer open

OEGSTGEEST – De politiek stemde vorige week nipt in met een VVD-voorstel om het Hendrik Kraemerpark openbaar toegankelijk te houden. Om dit doel te bereiken, wordt vanaf volgend jaar structureel 10.000 euro opgenomen in de gemeentelijke begroting. Tien raadsleden stemden voor dit voorstel en negen waren er op tegen.
 
 
Raadslid Dekker (VVD) lichtte toe waarom zijn partij dit voorstel deed: ‘In een eerdere bezuinigingsmaatregel is de overeenkomst die met de eigenaren van het Hendrik Kraemerpark is gesloten eenzijdig door de gemeente opgezegd, waar het gaat om de vrije toegang tot het terrein. Hiermee toont de gemeente zich geen betrouwbare contractpartner. Door te proberen het contract (deels) te herstellen, komt het groen bovendien weer beschikbaar voor inwoners en bezoekers van Oegstgeest. Hiermee kan met een relatief bescheiden bedrag grote waarde worden toegevoegd aan de groenbeleving in Oegstgeest.’ Hij besloot: ‘Binnen de marge van 10.000 euro moet het mogelijk zijn een nieuwe afspraak te maken, waarbij een deel van de oorspronkelijke bezuiniging overeind blijft, maar er meer evenwicht ontstaat tussen de belangen van de gemeente en de eigenaren.’