Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 juli 2013

Informatieavonden over bouwen eigen woning

KAAG EN BRAASSEM – Hoeveel belangstelling is er om nieuwe huizen te bouwen, die volledig zijn afgestemd op de eigen smaak en voorkeuren? Om hier achter te komen, organiseert de gemeente binnenkort twee informatieavonden. Het uiteindelijke doel van deze inloopbijeenkomsten is, dat er bouwprojecten komen, waarbij particulieren zelf hun huis bouwen.
Het college van burgemeester en wethouders laat weten: ‘Wij willen een kader scheppen waarbinnen inwoners daadwerkelijk zelf aan de slag kunnen om de door hen gewenste woning te bouwen. Een voorbeeld hiervan is particulier of collectief particulier opdrachtgeverschap bij woningbouw (cpo). Zo’n vorm van samen huizen bouwen, is niet in een vloek en een zucht gedaan. Daarom wil de gemeente eerst kijken of hier überhaupt belangstelling voor is. De informatieavonden vinden in september plaats.