Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 juli 2013

Inwoners pakken slooptroep fruithal aan

LEIMUIDEN – De inwoners zijn het meer dan zat om aan te kijken tegen de rottende restanten van de oude Fruithal. Maanden geleden nam de gemeente het initiatief om dit oude pand te slopen. Dat karweitje was binnen twee dagen gefikst, maar het credo ‘Laat niet als dank voor het aangenaam verpozen de ander zitten met de rommel en de dozen’ werd vervolgens niet in acht genomen.
Sinds de sloop kijken de Leimuidenaren aan tegen de stukken beton, staal en metaal die verspreid over het terrein liggen. Een groep van tien inwoners neemt nu zelf het initiatief om deze troep op te ruimen. En ze roepen de andere Leimuidenaren op om zaterdag 13 juli vanaf 11:00 uur mee te helpen. Wim Ouwerkerk laat weten: ‘Na twee dagen werk is de oude fruithal enige tijd geleden plots verdwenen, maar tot nu toe zijn we er verbaasd over hoe de Gemeente dit karwei nu al weken achter heeft gelaten. Dan doen we het opruimen maar zelf! Helpt u mee om dit stuk grond geschikt te maken voor (tijdelijk) gebruik als openbare ruimte?’
De inwoners willen de nog bruikbare grindtegels opstapelen en alle troep op een andere hoop gooien, zodat dit afgevoerd kan worden. Het dode hout wordt gesnoeid en de grond wordt afgegraven tot op het ‘hoogstwaarschijnlijke verontreinigde zand. We scheppen zo een aanzet tot een speelplaats voor kinderen, een groen plekje of extra parkeer ruimte.’ De vrijwilligers kunnen die dag het beste hun eigen schop, handschoenen, hakbijl, moker snoeischaar of koevoet meenemen.