Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 juli 2013

‘Oppositie juicht in de touwen’

LISSE – De politieke partij Nieuw Lisse is geen voorstander meer van het reserveren van 4 miljoen euro voor een of meerdere parkeergarages. Eerst moet het college van burgemeester en wethouders maar met concrete plannen komen hoe dat geld besteed wordt. Bovendien is het volgens fractievoorzitter Cees Ruigrok noodzakelijk, dat een nieuw parkeeronderzoek uitgevoerd moet worden.
‘We hebben alleen op zaterdag een parkeertekort. Ga in overleg met de eigenaren van de Rabobank, de Bolster en de Witte Zwaan: zij beschikken over in totaal 105 ongebruikte parkeerplaatsen; die kunnen mogelijk worden ingezet op de zaterdagen’, aldus Ruigrok.
 
De coalitiepartijen steunden Nieuw Lisse niet. Fractievoorzitter Marianne Entrop (VVD): ‘Je moet wat doen aan het perkaren. Of het voor 4 miljoen euro of voor de helft van dit bedrag is, daar moeten we nog keuzes over maken. Maar als je er geen geld voor reserveert, kun je niets doen aan het parkeerprobleem. CDA, PvdA en SGP/ChristenUnie steunden het Nieuw Lisse-voorstel echter wel en dat leidde tot een cynische opmerking van fractievoorzitter Cees Verburg (D66): ‘Als een coalitiepartij naïef met zo’n voorstel komt, dan staat de oppositie in de touwen te juichen om dit voorstel te steunen.’ Een meerderheid van de raad bleef dus voor het reserveren van 4 miljoen euro voor de aanleg van een of meerdere parkeergarages.