Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 juli 2013

Samenwerkingsorgaan voor drie decentralisaties

STREEK – De gemeenten in de Duin- en Bollenstreek slaan de handen ineen waar het gaat om het organiseren van de drie decentralisaties (3D’s). Zij zijn vanaf 2015 verantwoordelijk voor de uitvoering van de Wet werken naar vermogen, de Jeugdzorg en de AWBZ dagbesteding en dagbegeleiding. Wethouder Adri de Roon (D66) lichtte deze nieuwe ontwikkeling toe op dinsdag 2 juli.
 
Een aparte projectorganisatie wordt opgezet om de 3D’s gezamenlijk uit te voeren. De ambtenaren van de vijf Bollendorpen, eventueel aangevuld met Katwijk, werken binnen die projectorganisatie samen. De Roon: ‘Ze gaan vermoedelijk vanaf 1 oktober ook fysiek ergens samen zitten om gezamenlijk de verdere voorbereiding en uitvoering van die drie decentralisaties op te pakken.’ Op 1 januari 2015 wordt de projectorganisatie weer opgeheven; dan moeten alle gemeenten klaar staan om die nieuwe taken over te nemen.
 
Het besluit voor deze intensieve samenwerking staat volgens De Roon los van het traject van de bestuurlijke toekomst Bollenstreek en de zoektocht naar een andere opzet voor het samenwerkingsverband Holland Rijnland. ‘Als we wachten op de resultaten van het onderzoek ‘Spijkers met koppen, zijn we in 2015 niet klaar voor de invoering van de decentralisaties. Het is leuk (te kijken, JD) hoe Holland Rijnland in de toekomst wel of niet iets gaat doen, maar als we daar de tijd voor nemen is er geen man overboord. Maar als we teveel tijd nemen met de 3D’s zijn er heel veel mensen overboord.’