Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 juli 2013

Soepel verloop inloopavond

LEIMUIDEN – Veel inwoners zijn tevreden over de plannen voor de N207 passage. Dit bleek tijdens de inloopavond die op maandag 25 juni georganiseerd was door de Provincie Zuid-Holland.
Om de doorstroming op de N207 te verbeteren, past de provincie het kruispunt bij Leimuiden aan. Links afslaan en oversteken kan straks niet meer. Voor het verkeer dat de N207 wil oversteken, komt er een nieuwe weg met viaduct onder de N207 ter hoogte van het Connexxion-terrein. Het verkeer vanaf de A4 rijdt via een parallelweg langs de N207 Leimuiden in. Om de N207 over te steken, maakt het verkeer gebruik van een viaduct, waarna het verkeer via een nieuwe weg op het nog aan te leggen bedrijventerrein Drechthoek II verder geleid wordt. Verkeer vanuit of via Leimuiden richting de A4 maakt ook gebruik van de route over Drechthoek II. Ook fietsers en voetgangers die naar de andere kant van de provinciale weg willen, maken gebruik van het viaduct en de nieuwe routes over het Connexxionterrein of Drechthoek II.
Wareesha Joemrati, Communicatieadviseur van de provincie vertelde over de algemene inloopavond: ‘Deze avond ging het over het gehele tracé van Leimuiden naar Alphen .Dat was in het kader van het ontwerp bestemmingsplan dat tot 1 augustus ter inzage ligt. Er was geen presentatie en de mensen konden vrij binnenlopen. Ze zagen het ontwerp en werden geïnformeerd over zaken als geluidsoverlast, de bestemmingsplanprocedure en het landschapsplan. Medewerkers van de gemeente en provincie waren aanwezig om toelichting te geven.’ In totaal bezochten zo’n zeventig mensen de inloopavond. De provincie is nog in gesprek met grondeigenaren en bewoners die geraakt worden door de ontwerpen.