Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 juli 2013

Van Zelst op vingers getikt

LISSE – De gemeente krijgt geen extra 45.000 euro per jaar om de afdeling communicatie uit te breiden. Dit besluit nam de gemeenteraad op donderdag 4 juli. Als voornaamste argument werd gegeven, dat deze uitgave niet past in een tijd waarin de inwoners worden geconfronteerd met allerlei bezuinigingsmaatregelen.
 
Wethouder Ad van Zelst (Nieuw Lisse) probeerde de partijen nog op andere gedachten te brengen. Hij waarschuwde ervoor dat zonder extra capaciteit op de afdeling communicatie, de gestelde ambities op dat vlak niet helemaal uitgevoerd kunnen worden. Hij kreeg echter het lid op zijn neus van fractievoorzitter Cees Verburg (D66): ‘U hebt geen gelijk. Aan het begin van deze raadsperiode is gesteld dat met de huidige formatie ook de gewenste ambities bereikt kunnen worden. Maar het college heeft de taken van deze afdeling verruimd, zonder de raad hierbij te betrekken.’ Als voorbeeld noemde Verburg de samenwerking met de Bollen5 gemeenten: ‘Het personeel van de afdeling communicatie houdt zich hier mee bezig. Laat de andere gemeenten maar betalen voor de extra inzet van ons personeel.’ De reactie van Van Zelst dat de wereld niet stil staat en dat elke gemeente een beroep doet op extra capaciteit voor de samenwerkingsontwikkelingen, maakte geen indruk. De 45.000 euro per jaar aan extra communicatieactiviteiten kreeg geen goedkeuring van de raad.