Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 juli 2013

Verkeersdrempels blijven

OEGSTGEEST – Een pleidooi van de VVD om snelheidsbeperkende verkeersdrempels te verwijderen op de Hugo de Vrieslaan en de J.P. Thijsselaan, haalde het niet tijdens de bezemraad.
 
De politieke partij stelde voor om de handhaving van de maximumsnelheid op andere manieren te realiseren. Bijvoorbeeld door het inzetten van flitscamera’s, het plaatsen van bloembakken op de weg en het inzetten van klaar-overs bij de voetgangersoversteekplaats bij de school De Vogels.
 
Volgens de VVD ondervinden vele bewoners van de wijk Poelgeest dagelijks hinder, irritatie en schade van de aangelegde snelheidsbeperkende drempels op deze wegen. Uit de jaarrekening 2012 blijkt, dat ondanks de aanwezigheid van verkeersdrempels, 92% harder rijdt dan de toegestane maximumsnelheid. Het effect van de drempels op de snelheid is daarmee volgens de partij marginaal. Het voorstel om de drempels te verwijderen, kreeg echter geen meerderheid in de bezemraad.