Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 juli 2013

Wel de leukste, niet de beste gemeente

LISSE – De gemeente is de afgelopen twee jaar gekelderd in de Elsevier ranglijst voor beste gemeenten om te wonen. Twee jaar geleden stond Lisse nog glasrijk op de 22ste plaats en was daarmee (achter Voorschoten) de een na beste gemeente van Zuid-Holland om te verblijven. Vorig jaar behaalde het dorp slechts de 28ste plaats en dit jaar is Lisse pas terug te vinden op de 55ste plek. En scoort daarmee slechter dan Voorschoten (nummer 9), Oegstgeest (15), Teylingen (16), Zoeterwoude (29) en Leiderdorp (42).
 
Lisse is dan wel de leukste gemeente van Zuid-Holland, maar lang niet de beste. En Lisse moet uitkijken, want de overige Bollendorpen hijgen in de nek. Katwijk, Noordwijk, Noordwijkerhout en Hillegom presteren veel beter dan het afgelopen jaar. Katwijk (66) steeg 15 plaatsen, Noordwijkerhout (70) verbeterde 35 plekken, Hillegom (83) ging 75 plaatsen omhoog en Noordwijk (69) steeg niet minder dan 99 plaatsen.