Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 juli 2013

Zuinig op archieven

KAAG EN BRAASSEM – De archiefdiensten van Midden-Holland en Rijnlands Midden worden niet samengevoegd. De kosten naar aanleiding van deze fusie zouden voor de deelnemende gemeenten te hoog oplopen.
Eerder stelde de archiefcommissie een onderzoek in naar de mogelijkheden voor deze fusie. Dat onderzoek toonde aan, dat de bijdragen voor de gemeenten die deelnemen in het streekarchief Rijnlands Midden fors zullen stijgen. Daarom is besloten om geen verder onderzoek meer te doen naar een eventuele fusie.
Overigens mag het streekarchief zich verheugen op een nieuw onderkomen; woensdag 3 juli wordt de eerste paal geslagen voor het Gouwedepot. In dat gebouw kunnen vanaf maart 2014 onder ideale klimatologische omstandigheden allerlei archieven opgeslagen worden. Het gaat dan om anderhalve kilometer aan archiefmateriaal.