Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 augustus 2013

Vragen over ICT uitgave

KAAG EN BRAASSEM – ‘Achthonderdduizend euro voor een upgrade van de gemeentelijke automatisering is een belachelijk bedrag. Voor acht ton kun je de complete automatisering van alle pc’s en netwerken doen van Alphen aan den Rijn!’ Lezer Rob van Driel is kritisch over deze gemeentelijke investering. Ook elders in de gemeente worden vragen gesteld over deze uitgave, in een tijd waarin strenge bezuinigingen aan de deur van ieder huishouden staan te kloppen.
Van Driel heeft nog begrip voor het feit, dat er een upgrade nodig is voor de huidige ict en een verbetering van het wifi netwerk, maar rekent voor: ‘Als je de opslag met 5x2 terrabyte uitbreid en een netwerk aanlegd schat ik dat heel duur op 10.000 euro.’ Uit de gemeentelijke stukken blijkt, dat een deel van deze kosten veroorzaakt wordt door de ombouw van een ruimte, waarin de computerserver komt te staan. De kosten hiervoor bedragen 157.500 euro. Voor de ‘chassis van de hardware’ is een bedrag van 284.666 euro gereserveerd. De servers zelf kosten de gemeente 142.334 euro. Ook de bekabeling moet vervangen worden voor het lieve sommetje van 69.000 euro. Tot slot legt de gemeente 131.000 euro opzij voor de post ‘implementatie / diensten’.  Met de investering van bijna acht ton lost de gemeente overigens ook een ander probleem op: een aantal licenties waarmee de ambtenaren van Kaag en Braassem werken, is verlopen.