Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 augustus 2013

Windschermen bij ouderenhangplek

NOORDWIJK – ‘Plaats de windschermen terug bij de strandopgang aan het Palaceplein!’ Deze hartenkreet uit inwoner Harry Bakker richting de politiek.
Hij stelt onder meer: ‘Enkele jaren terug is in Noordwijk aan Zee de zeewering verbreed. Toen zijn van de strandopgang Palaceplein de zitbanken en de bijhorende windscherm verdwenen. Destijds heeft de Gemeente beloofd dat de schermen terug geplaatst zouden worden.’ Dit is echter nog altijd niet gebeurd, tot verdreit van Bakker. ‘Behalve strandbezoekers zitten ook oudere mensen graag op die plek. Het is hun vaste plek die zij delen met strandbezoekers. Het is onprettig om daar in de kou te zitten. 
Bakker snapt niet waarom de gemeente wel 15 miljoen euro uit wil geven aan een zwembad, maar niet spendeert aan dit bezoekershangplekje. De twee houten hokken die de gemeente 150 meter verderop aan de boulevard heeft geplaatst, is volgens Bakker geen alternatief. ‘Het gaat er om dat de mensen bij de strandopgang een mooi punt hebben om te zitten en de ouderen hebben daar contact met de wereld. Daar hoort een windscherm bij.’ De oudere inwoner roept de politici op om eens langs te komen bij deze ouderenhangplek; ‘Vraag de bankzitters wat hun wensen zijn’.