Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

26 september 2013

Koren op de molen

LISSE – De bezwaarschriftencommissie heeft zich donderdag 12 september gebogen over een WOB-verzoek van inwoonster Bakker. Zij wilde het concept-rapport van bureau Grontmij zien over de inventarisatie van de verkeersborden in de gemeente. In eerste instantie was dit WOB-verzoek afgewezen, maar Bakker liet weten het hier niet mee eens te zijn. Ze hoopt alsnog inzage te krijgen in dit rapport en als de bezwaarschriftencommissie haar gelijk geeft, kan ze een fijne financiele vergoeding claimen bij de gemeente.
Bij een eerdere vergadering van de bezwaarschriftencommissie had de inwoonster namelijk al aangegeven dat het financiele gewin ook meespeelde bij de door haar ingediende WOB-verzoeken. In dit geval had Bakker wel het definitieve rapport van Grontmij ontvangen, maar dat was voor haar niet voldoende. ‘Ik wil het conceptrapport ontvangen.’ Saskia Scheerhout, voorzitter van de bezwaarschriftencommissie, vond dit niet onlogisch en ze stelde tegen de gemeentelijk ambtenaar: : ‘Het gaat er juist om te kijken of het conceptrapport is gewijzigd.’ Deze opmerking was koren op de molen van de bezwaarmaakster: ‘Het gaat me om het principe dat de gemeente de WOB-verzoeken niet heeft behandeld. Nu ben ik benieuwd naar de verschillen tussen het concept en het definitieve rapport.’ De leden van de bezwaarschriftencommissie beslissen binnen enkele weken over haar verzoek.