Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

26 september 2013

Meerderheid raad voor verhoging eigen bijdrage leerlingenvervoer

KAAG EN BRAASSEM – Een amendement van Samen voor Kaag en Braassem (SVKB) om de verhoging van de eigen bijdrage van het leerlingenvervoer met een jaar uit te stellen, haalde het niet in de gemeenteraadsvergadering van maandag 16 september. Daarom gaat de eigen bijdrage de komende twee jaar met in totaal 176 euro omhoog; een stijging van 38%. ‘In totaal 25 gezinnen zijn het komende jaar dus 88 euro extra aan kosten kwijt’, zo constateerde Kelly Straver van SVKB.
Gemeenteraadslid Dick Nagtegaal oordeelde dat de ouders van de kinderen klachten hebben over de nieuwe vervoerder Connexxion. Voorheen werden de kinderen regelmatig bij hun huis opgehaald en afgezet, maar tegenwoordig moeten zij door hun ouders naar de ophaal- en afleveringspunten gebracht worden. Wethouder Floris Schoonderwoerd erkende dat Connexxion het halen en brengen van de kinderen anders aanpakt dan de vorige vervoerder. ‘Kinderen werden in veel gevallen thuis opgehaald en gebracht. Connexxion doet het nu in beginsel vanaf de ophaalpunten. We vragen of Connexxion wat meer maatwerk kan leveren, want inderdaad betekent dit voor sommige ouders een verandering ten opzichte van wat ze de afgelopen jaren gewend waren.’