Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

31 oktober 2013

Bedrijven op Connexxionterrein

LEIMUIDEN – Het Connexxionterrein wordt na de reconstructie van de N207 een bedrijventerrein. Dit plan maakte de gemeente vorige week bekend. In verband met de milieuwetgeving, is het namelijk heel lastig om op dat terrein woningen, basisscholen en gebouwen voor (ouderen)zorg te plaatsen. De grond is namelijk flink vervuild door tientallen jaren van dieselbussen die over dat terrein gereden hebben.
Het meest aantrekkelijke alternatief voor het opnieuw gebruiken van deze grond, is de aanleg van een bedrijventerrein, zo stelt een ambtelijk rapport. Op dit bedrijventerrein zouden zowel kantoren als detailhandelbedrijven zich kunnen vestigen. Wel moet er dan een geluidswal komen langs de N207.