Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

31 oktober 2013

Blij met minder gekapte bomen

KAAG EN BRAASSEM – De gemeente is begonnen met het verwijderen van ongezonde bomen. In totaal verdwijnen er 75 exemplaren en dat zijn er 21 minder dan oorspronkelijk gedacht. Het is een lichtpuntje voor de stichting Groen Licht, zo laat Corrie Uljee weten.
Alle bomen zijn beoordeeld  op hun gezondheid met behulp van de ’Visual Tree Assessment’. In eerste instantie zouden hierdoor 96 bomen moeten verdwijnen, maar het definitieve aantal is door de gemeente vastgesteld op 75. De gemeente heeft de stichting toegezegd dat 75%  van de gekapte bomen vervangen zal worden. Dat zijn dus minimaal 56 bomen nieuwe bomen die overal in Kaag en Braassem moeten verschijnen. Uljee: ‘Het is jammer dat de gerooide bomen niet één op één herplant worden, zoals tot nu toe het geval was. Maar gezien de bezuinigingen, valt het ons niet helemaal tegen.’