Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

31 oktober 2013

College maant Minister Mansfeld

KAAG EN BRAASSEM – Het college van burgemeester en wethouders heeft een brief op poten gestuurd naar de Minister van Infrastructuur en Milieu, mevrouw Mansfeld. Het gaat om het plan om over het spoor andere treinen te laten rijden, dan de geflopte Fyra. In de brief laat het college weten, dat er rekening gehouden moet worden met de geluidsnormen. Zeker omdat er bij één huis in Hoogmade nu al sprake is van geluidsoverschrijdingen.
‘Wij verzoeken u ook aandacht te hebben voor de geluidsoverlast die het HSL spoor in de
nieuwe situatie veroorzaakt. Hierbij gaan we er van uit dat de geluideisen zoals die gelden voor de Fyra, ook van toepassing blijven op het alternatief.’ Er zijn plannen om Eurostar treinen te laten rijden op het spoor dat door Kaag en Braassem loopt. Mocht dit materieel niet aan de ‘bovenwettelijke eisen’ voldoet, dan gaat het ministerie daar niet moeilijk over doen. Het college stelt hierover in haar brief: ‘Dit wekt verwarring en wij maken ons zorgen over deze ontwikkeling. Daarbij speelt dat in het voorstel met meer treinen wordt gereden over het HSL spoor. Het betreft oude treinen met een andere geluidproductie. Wij vragen ons af of het alternatief voor de Fyra niet meer geluidoverlast veroorzaakt. Wij verzoeken u op korte termijn een uitleg te geven hoe u met dit alternatieve pakket aan de geluideisen gaat voldoen.’