Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

31 oktober 2013

Geen gesubsidieerde arbeid

KAAG EN BRAASSEM – De gemeente gaat geen dienstencheques invoeren. Dit idee van commissielid Rob Royé van de Wmo Adviesraad wordt niet overgenomen door wethouder Floris Schoonderwoerd, zo liet deze weten tijdens de vergadering op dinsdag 8 oktober.
In België is het systeem van dienstencheques al gemeengoed. Consumenten kunnen daar tegen een gereduceerd tarief bijvoorbeeld een werkster inhuren. De gebruiker betaalt dan circa 8 euro en de overheid betaalt het andere deel van de huurkosten. Royé: ‘Is dit iets voor het lokale gebeuren: een boekje met cheques om mensen in te huren?’ Schoonderwoerd liet daarop weten: ‘Het idee is sympathiek en goed bedacht; je biedt iets aan en de overheid plust bij. Dat levert inderdaad werkgelegenheid op, maar het is een nieuwe vorm van gesubsidieerde arbeid. Ik zie het nog niet zo snel gebeuren.’