Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

31 oktober 2013

Lange rijen bij winkeliers

OUDE WETERING – De Ladies Night van de ondernemers van de Meerkreuk was woensdag 9 oktober een groot succes. Van heinde en verre stroomden de dames toe om zich te laten verwennen en nieuwe producten en diensten uit te proberen. Zowel ondernemers als het winkelend publiek was het er over eens: dit smaakt naar meer!
Overal langs het looppad bij de winkels stonden brandende kaarsjes opgesteld om de sfeer te verhogen. De winkeliers zelf waren ook samenwerkingsverbanden aangegaan met andere ondernemers. ‘De slager laat de consumenten het vlees proeven en ik bied ze stukjes meloen en ananas aan’, informeert Dennis Vaneman van het Fruitpaleis. Ook Jolande van der Meer van SylnMeer laat weten dat haar zaak flink uitpakt. ‘Alle winkelpanden zijn weer gevuld met enthousiaste ondernemers. Wij willen wat extra’s doen voor onze klanten en bieden vanavond een workshop aan.’
De winkeliers hadden goodybags in het vooruitzicht gesteld aan de eerste honderd consumenten die zich aanmeldden. Binnen de kortste keren waren er echter al 200 mensen die zo’n goodybag wilden hebben. Zoals het servicegerichte winkeliers betaamt, is hier een oplossing voor gevonden: ‘Iedereen die zich van tevoren heeft aangemeld voor een goodybag, zal deze ook ontvangen’, aldus Van der Meer.
Inmiddels is het al megadruk bij de winkels; in de TOF kapperszaak zijn vijftig vrouwen aanwezig en er staat een rij tot buiten de ingang. En niet zonder reden; daar kunnen de mensen genieten van een stoelmassage of vlechten in hun haar laten zetten. Iets verderop werkt Andrina Hogenboom van de echte bakker Den Butter samen met banketbakkerstudent Esther. De consumentes leren hoe  je cupcakes kunt versieren. De kleurige ingrediënten en ‘toppings’ worden volop en met veel enthousiasme gebruikt.
Sabrina van der Vlugt is één van de cupcakeversierders: ‘Ik werd tien minuten geleden door mijn schoonzus opgebeld om mee te gaan. We maken er een leuk uitje van met ons vieren.’ Linda van Klink vult aaan: ‘Het is ook leuk om die goodybag te ontvangen.Ik ben benieuwd wat er in zit.’ Hogenboom geniet van het evenement: ‘Het is supergaaf dat ondernemers samenwerken. De reacties zijn zo verschrikkelijk leuk, dat we dit vaker gaan doen.’