Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

31 oktober 2013

Nieuwe activiteiten Hofboerderij

LISSE – De komende jaren gaat er heel wat gebeuren in en rond de Hofboerderij van Kasteel Keukenhof. Dat werd duidelijk tijdens de vergadering van de Monumentencommissie op donderdag 10 oktober.
In de oude Hofboerderij komt volgens de tekeningen van architect Leo Wevers een pannekoekenhuis. Maar in en bij de overige gebouwen daar omheen verschijnen ook allerlei nieuwe activiteiten. Zo komt er een NME (Natuur, Milieu en Educatie) centrum in de kinderboerderij en zijn er plannen voor parkeerplaatsen, een speeltuin, terras en mogelijk zelfs een kunstopslag.
De bedoeling is, dat dit terrein openbaar blijft, maar dat er wel een doorgang komt, zodat de mensen van het terras naar het landgoed kunnen lopen of andersom. Alle gebouwen worden behouden en opgeknapt, zodat de nieuwe voorzieningen er kunnen plaatsvinden. De commissieleden vonden wel dat de stal ook een stal moet blijven en dat het gebouw één geheel blijft.