Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

31 oktober 2013

Onderzoek naar bewegwijzering

KAAG EN BRAASSEM – Welke bewegwijzeringsborden zijn nuttig en welke niet? Om op deze vraag een antwoord te krijgen, laat de gemeente een onderzoek uitvoeren.
Op dit moment is er een wirwar aan borden, zonder dat er vaste richtlijnen zijn over wanneer, of en hoe de gemeente deze borden wil toestaan. Een werkgroep wordt opgesteld, met als doel te komen tot onder meer ‘eenduidige, nette toeristische en recreatieve bewegwijzering’.’Een ‘extern’ bedrijf krijgt daarom de opdracht om alle borden te tellen en in kaart te brengen. Overbodige borden worden vervolgens verwijderd; hiermee bespaart de gemeente zich geld voor het schoonhouden ervan.
Een ander project dat het bedrijf op zich gaat nemen, is om in contact te komen met ondernemers, dorpshuizen en sportverenigingen. Als zij bewegwijzeringsborden willen hebben, dan zijn hier mogelijkheden voor. Wel moet hier dan een vergoeding voor worden betaald. Om hoeveel geld het per bord gaat, is nog niet duidelijk.