Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

31 oktober 2013

Ranglijst twitterende politici

KAAG EN BRAASSEM – De politicus die het meest actief is op Twitter, is zonder twijfel wethouder Floris Schoonderwoerd. Dit blijkt uit een onderzoek dat is uitgevoerd door de bekende inwoner Henk van Tol. De wethouder heeft in een paar jaar tijd maar liefst 5.629 tweets de deur uitgegooid, althans; dat was de stand op maandag 14 oktober.
Een ‘goede’ tweede is Petra van der Wereld (SVKB), maar zij heeft nog een lange weg te gaan om de wethouder in te halen: 1.974 tweets. De top 3 wordt gecompleteerd met fractievoorzitter Yvonne Peters (VVD), die met haar meest recente tweet ‘Samen douchen is gratis’het aantal van 1.628 tweets behaalde. De overige wethouders en raadsleden zijn op dit sociale netwerk een stuk minder actief en hebben allen minder dan 1.000 twitterberichten verstuurd.
Daarom dus ook de top 3 van ‘minst twitterende politici’; voor de haters van sociale media ook een lovenswaardige vermelding. Op 3 staat Peter Koek (VVD, 9 tweets); zijn laatste tweet dateert van 7 juni. Dit jaar, dat nog wel. Ger  van Emmerik (SVKB) scoort met drie tweets plaats 2; hij is al twee jaar niet meer actief op Twitter. Jelmer Dobbe (VVD), opmerkelijk genoeg één van de jongste raadsleden, is de winnaar: twee tweets. Van Tol concludeert naar aanleiding van de resultaten: ‘De mate van de verslavingstrend is duidelijk.’