Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

31 oktober 2013

Strooiveld op begraafplaats

WOUBRUGGE – Het nieuwe deel van de begraafplaats wordt op 1 januari 2014 in gebruik genomen. De totale kosten van deze uitbreiding bedragen 1.390.000 euro. Met deze uitbreiding kan het nu al bestaande deel voortaan alleen nog gebruikt wordt voor bijzettingen in particuliere graven die er al liggen. De 24 keldergraven op het nieuwe deel,die plaats bieden aan 72 stoffelijke overschotten, mogen alleen gebruikt worden als particuliere graven. De reden hiervoor is, dat de tarieven voor particuliere graven veel hoger liggen. Op dit moment zijn de kosten voor een particulier graf, voor de periode van 20 jaar, 3.874 euro, terwijl voor de tienjarige ‘huur’ van een algemeen graf ‘slechts’ 980 euro betaald hoeft te worden. Overigens gaat de gemeenteraad later dit jaar nog praten over de hoogte van deze bedragen.
Het blijft voor de inwoners ook mogelijk om de laatste rustplaats door te brengen in een zandgraf. De algemen zandgraven krijgen een plaats op de grafvelden direct achter de ingang van het neiwuste deel; aan de linker- en rechterkant van het hoofdpad. Op die manier is er volgens de gemeente ‘een loigsche scheiding tussen algemene graven en particuliere graven’. In de nabijheid van de urnentuin en urnenmuur komt een strooiveld. De verwachting is namelijk, dat steeds meer mensen ervoor zullen kiezen om gecremeerd in plaats van begraven te worden.