Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

31 oktober 2013

Vragen over verdwijning fietspad

ROELOFARENDSVEEN – Het fietspad bij het Oog, vanaf de Geestweg naar de bushalte bij Westeinde is verdwenen. De politieke partijen waren hier stomverbaasd over en Petra van der Wereld (SVKB) verwoordde de ongeruste gevoelens op maandag 14 oktober.
‘Het weghalen van het fietspad zou vanwege de veiligheid voor de fietsers zijn. Dat is echt niet zo. Veel fietsers, zowel kinderen als ouderen, zoeken een andere route en ze rijden via de rotonde, langs de Rabobank en over het gras. Plaats borden dat mensen weten dat ze via de Franse brug en Floraweg verder kunnen fietsen. Verwijder de bossage bij de Veenderveldbrug, want daar is sprake van een levensgevaarlijke situatie. Het is dat ik zo goed kan remmen, anders zouden veel fietsers op mijn motorkap gelegen hebben.’
 
Wethouder Jan Uit den Boogaard liet weten dat het fietspad definitief weg is. ‘Het is bewust verwijderd vanwege de verkeersveiligheid.’ Ooit waren er plannen voor de aanleg van een fietstunnel, maar de kosten hiervoor bleken te hoog. Daarom moeten de fietsers nu via een andere route hun weg vinden. ‘De nieuwe route is, dat zij oversteken naar de Franse brug, dan doorrijden naar het Westeinde en vervolgens aansluiten op het bestaande fietspad’, aldus de wethouder. ‘Dat is een eindje omrijden, maar het kost je nauwelijks een minuut. Het is een kwestie van wennen. Het is heel goed om extra in beweging te zijn, in het kader van de volksgezondheid.’ Uit den Boogaard zegde wel toe, dat de verwijsborden op een betere manier geplaatst worden. Ook laat hij de ambtenaren bekijken of de bosjes verwijderd moeten worden.