Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 november 2013

Bijzondere jubilaris

HOOGMADE – Zeventig jaar lang lid zijn van een vereniging; het is niet velen gegeven. Maar zaterdag 2 november werd Siem van der Ent voor deze prestatie in het zonnetje gezet. Al  zeven decennia lang speelt hij in de Koninklijke Muziekvereniging De Heerlijkheid Hoogmade (DHH). Tijdens het najaarsconcert overhandigde wethouder Floris Schoonderwoerd een oorkonde en prikte een jubileumspeldje op de borst van de 80-plusser. Van der Ent en zijn vrouw waren zichtbaar ontdaan van dit eerbetoon.
Eigenlijk zou Van der Ent dit voorjaar al in het zonnetje worden gezet; tijdens het voorjaarsconcert. Rond die tijd  onderging hij echter een staaroperatie, zodat de ceremonie een half jaar werd uitgesteld. Tussen de optredens van de drumband en de harmonie in Cultureel Centrum De Schuur (Schoollaan) kondigde DHH-voorzitter André van der Voorn de ceremonie aan. ‘Het is ontzettend bijzonder dat één van onze leden zeventig jaa lid is. Wij kennen elkaar 35 jaar. Je bent een bijzonder mens en we hebben binnen de vereniging met ons allen lief en leed gedeeld.’
Schoonderwoerd zette Van der Ent in het zonnetje en hij uitte de loftrompet: ‘In bijna elk dorp zijn er verenigingen die bloeien en waar mensen lid van willen zijn. Het ultieme voorbeeld is Siem  van der Ent. Hij werd op zijn 12de lid als klarinetspeler. De harmonie werd een fanfare, dus moest hij overstapen naar de bas. U hebt u dat zelf aangeleerd en dat is bijzonder knap. Bovendien vernam ik dat u nog geregeld me doet. Als dank voor alle inzet en uw betrokkenheid heeft de bond u een mooie speld en oorkonde geschonken.’
Van der Ent kreeg het speldje op zijn revers geprikt en de gevoelens stroomden door zijn lichaam. Voor hem en zijn vrouw met wie hij al ruim vijftig jaar lief en leed deelt, was dit een mooi moment. De ceremonie werd nog gecompleteerd door een fotoserie, die getoond werd. Hierop was (de jonge) Van der Ent veelvuldig te zien. ‘Op naar nog eens 70 jaar!’, zo klonk het in de zaal.