Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 november 2013

Commerciële partij gezocht voor realiseren Brede School

HOOGMADE – Het college van burgemeester en wethouders gaat geen initiatieven ontplooien om zelfstandig een nieuwe brede school met woningbouw te ontwikkelen. Gehoopt wordt, dat ontwikkelaars hierin kansen zien. ‘In deze tijden kunnen hier inventieve voorstellen en eventuele samenwerkingsconstructies uit voort komen’, zo valt te lezen in een brief van aan de gemeenteraadsleden.
Het afgelopen jaar is er volop overleg geweest tussen verschillende partijen over de mogelijkheid van het realiseren van een Brede School. Hierbij waren betrokken: het schoolbestuur De Veenplas (van basisschool Ter Does), grondeigenaar van het schoolterrein, het bestuur van de Stichting Cultureel Centrum Hoogmade (CCH), grond- en gebouweigenaar en beheerder van de betrokken multiculturele dorpshuispanden de Barg en het Drieluik en Stichting Kinderopvang Leiderdorp (SKL), die zich graag permanent wil vestigen en dus wil investeren in Hoogmade.
Deze partijen kwamen echter tot de conclusie dat het op dit moment niet financieel haalbaar is om op deze locatie een brede school met woningbouw te ontwikkelen. Hiervoor moet meer geld beschikbaar zijn. Daarom wordt een ‘marktconsultatie’ gedaan, om te zien of ontwikkelaars mogelijkheden zien in een dergelijk project.