Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 november 2013

De Kluis wordt bebouwd

RIJNSATERWOUDE – Een gepassioneerd pleidooi van Rob Hoogeveen om het groene stukje ‘De Kluis’ aan de Herenweg te laten zoals het is, kreeg geen gehoor bij de politieke partijen. ‘Dit is het enige stukje groen dat er ligt en het enige plekje met zicht op de Braassem. Waarom moet daar gebouwd worden?’, zo wilde Hoogeveen weten. Hij liet weten dat hij wel twintig keer de normale grondprijs wilde betalen om het gebiedje groen te houden.
Van dat aanbod wordt vooralsnog geen gebruik gemaakt. Gemeenteraadslid Evert Henrotte (PvdA) liet dinsdag 29 oktober weten: ‘Ik heb de buren gevraagd wat zij vinden van (het bouwen van, JD) een huis daar. Zij zouden daar ontzettend blij mee zijn. Het voetpad, de doorgang naar de Braassem blijft behouden; dat vinden wij het belangrijkste.’ Wethouder Jan Uit den Boogaard vulde aan: ‘Het is een stuk groen dat in onderhoud is bij de gemeente. Er zijn nauwelijks recreatieve mogelijkheden en het is geen uniek plekje. Er groeit gras, wat op heel veel plaatsen in Rijnsaterwoude gebeurt.’ De wethouder besloot: ‘ Het perceel is 2.376 m2 groot en ruim 600 m2 blijft open en groen. Ook vinden we dat een doorzicht moet  blijven; zo blijft er een open zicht op de Braassem.’