Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 november 2013

Fancy Fair groot succes

OUD ADE – Vele tienduizenden euro’s werden het afgelopen weekend ingezameld voor de ROAC en de senioren. De Stichting Fancy Fair Oud Ade zorgde er met haar vrijwilligers voor, dat de jaarlijkse fancy fair weer een groot succes werd. Voorzitter Dennis de Jong keek dan ook met een tevreden gevoel terug.
Op zaterdagmiddag 2 november begon het weekend met een half uur durend kinderoptreden over de mensechte Jan Klaassen. Daarna openden de kraampjes hun deuren en konden de (veelal) kinderen uit hun dak gaan. Blikgooien, touwtjetrekken, kikkerwippen (geen echte, overigens) en ringwerpen; ieder kind kon proberen om er het beste in te zijn. De oudere jongeren (15+) konden hun talenten onder meer tonen in de schiettent. Al werd de lat wel erg hoog gelegd door de 60-plusserse Leidenaar Jan Raaphorst. Hij schoot als allereerste en behaalde een score van 31 punten door de kaart drie keer in of net naast de roos te raken.
Vorig jaar werd maar liefst 38.500 euro aan omzet gedraaid, dit mede door het Rad van Avontuur, zo informeert De Jong. Het geld komt ten goede aan de voetbal, handbal en gymnastiek, maar ook aan de senioren voor een dagje uit of een extra drankje tijdens kaartmiddagen. ‘Het Rad van Avontuur is het hart; daar proberen we het meeste geld mee binnen te halen. De mensen kunnen hiermee van alles winnen, variërend van een kilo kaas tot een traptrekker of een pannenset. Wasdrogers doen we niet meer, want die heeft iedereen al.’ Heel bijzonder zijn de vacaturebankaanbiedingen. De Jong lacht: ‘Zo kunnen mensen gaan voor een middagje haring vissen op de Koppoel. Al zal de vangst niet hoog zijn in dit zoete water.’
De 6-jarige Tim genoot volop. Hij had al goed om zich heen gekeken: ‘Ik wil ballen gooien. Ik denk dat ik ze er allemaal af gooi.’ De evenoude Guus had al touwtje getrokken en met de ringen gegooid. Ze vertelt: ‘Nu wil ik blikken gooien’ om onmiddellijk het interview af te breken en achter haar doel aan te gaan.
Tussen de fancy fairactiviteiten door was de pubquiz één van de hoogtepunten: twaalf teams van vijf personen probeerden de meest triviale vragen te beantwoorden en het winnende team won de eeuwige roem en vijf big fits (broodjes hamburger, JD). Op zondag vond de verloting plaats, die door niemand minder dan de burgemeester zelf werd verricht. Met 8.000 verkochte loten was de kans op het winnen van de hoofdprijs niet groot, maar het plezier van de winnaar was er des te groter om.