Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 november 2013

Museum krijgt subsidie

LISSE – Een voorstel van PvdA en Nieuw Lisse om een subsidie van in totaal 120.000 euro voor het museum De Zwarte Tulp te schrappen, haalde het niet tijdens de gemeenteraadsvergadering van donderdag 31 oktober. Het museum heeft dit geld nodig om een conservator aan te trekken, zodat twee bijzondere collecties tentoongesteld kunnen worden.
 
Fractievoorzitter Marius Nieuwenhuis (SGP/ChristenUnie), die vrijwilliger is voor dit museum, vond blijkbaar niet dat er sprake was van belangenverstrengeling. Hij mengde zich in de discussie: ‘Na alle uitgaven voor allerlei sportverenigingen en evenementen, moet het ook mogelijk zijn om een kleine bijdrage te doen voor een cultuuruiting van dit museum.’ Ook het CDA vond het museum ‘een visitekaartje voor het dorp.’ De subsidie van 30.000 euro per jaar voor de komende vier jaren blijft bestaan.