Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 november 2013

Startersleningen ook voor bestaande woningen

LISSE – Als de gemeenteraad er deze maand mee instemt, mogen startersleningen voortaan ook gebruikt worden voor bestaande woningen. Tot nu toe konden starters op de woningmarkt alleen een starterslening aanvragen, als zij een nieuwbouwhuis wilden kopen. Het college van burgemeester en wethouders stelt nu voor om de startersregeling uit te breiden naar bestaande woningen in de prijsklasse tot 230.000 euro.
Wethouder Ad van Zelst (Nieuw Lisse) liet dinsdag 29 oktober weten: ‘Aspirantkopers die in aanmerking komen, zijn een starter uit Lisse of een student die ooit in Lisse gewoond heeft en nu weer terug wil komen naar Lisse. Ook de koopgrens voor starterswoningen is verhoogd van 214.000 euro naar 230.000 euro.’ De kosten voor het mogelijk maken van een starterslening bedragen 1.625 euro. Het college gaat ervan uit, dat de verkopende partij dit bedrag voor haar rekening neemt. Van Zelst: ‘De verkoper hoeft hier niet aan mee te werken, maar de potentiële groep van kopers wordt met de starterslening wel uitgebreid.’ De maximum starterslening bedraagt 30.000 euro per huis. De gemeente stelt 1.050.000 euro ter beschikking aan het potje voor de startersleningen. De bedoeling is, dat dit geld na gebruik weer terugbetaald wordt door de starters.