Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 november 2013

Uitstel besluit precario woonbootbewoners

KAAG EN BRAASSEM – Een alternatief voorstel van de woonarkeigenaren over het invoeren van hogere precariorechten, heeft ertoe geleid dat een besluit over dit onderwerp wordt uitgesteld. De politieke partijen willen nog meer informatie hebben over dit onderwerp. Dat bleek tijdens de politieke ronde van dinsdag 29 oktober.
 
Inspreker Ruud Bos stelden namens de woonbooteigenaren voor om lagere tarieven te gebruiken voor de precarioverordening woonschepen: ‘Maak gebruik van een marktconforme prijsstelling. Een waterprijs van 5,40 euro per m2, zoals de gemeente heeft gesteld en een grondprijs voor 3,52 euro per m2. Onze kosten zullen daarmee stijgen, maar we vinden dat acceptabel.’ Onder meer werd aangevoerd, dat er sprake was van ongelijkheid in de behandeling tussen huurders die gebruik maken van gemeentegrond en woonbootbewoners. De PvdA en SVKB vonden dit een nieuw aspect in de discussie, dat ze eerst nog willen uitzoeken voordat ze een beslissing nemen.