Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 november 2013

Weg met geluidsmeetpunten

LISSE – Een voorstel van D66 om het vervangen van de geluidsmeetposten voor het vliegtuiglawaai met een jaar uit te stellen, kreeg net niet voldoende steun van de overige partijen. Op dit moment staan er twee (van de oorspronkelijk drie) geluidmeetpunten van Sensornet in het dorp, die zijn geplaatst als gevolg van een burgerinitiatief. Deze geluidsmeetpunten, die 9.000 euro per jaar kosten, worden echter wegbezuinigd en vervangen door een gratis NOMOS-meetpunt.
Dit NOMOS-meetpunt (NOiseMOnitoringSystem) komt van de Schiphol Groep en zou dit jaar nog geïnstalleerd moeten worden in Lisse. Tot nu  toe is echter nog niet bekend wanneer dit zal gaan gebeuren. Mede daarom vroeg D66 dan ook om de meetpunten van Sensornet nog een jaar in gebruik te laten zijn. Wethouder Ad van Zelst (Nieuw Lisse) liet weten dat hij ‘het prima vond om dit voorstel te omarmen’. Maar toch stemde een meerderheid van de raad tegen dit plan. VVD, CDA en SGP/ChristenUnie vonden het prima om nu al de meetpunten weg te bezuinigen, zonder dat zekerheid is over de vervangingsdatum door het NOMOS-meetpunt. Gemeenteraadslid Willem Loos (VVD) stelde: ‘Het NOMOS systeem zou de tweede helft van 2013 in werking treden. Ik heb veel vertrouwen in dat systeem als vervanging van het huidige systeem.’