Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 december 2013

Boerhaave geëerd met straat

LISSE – De tien huizen die met een nieuwbouwplan vlakbij de Clusiusstraat in de wijk De Blinkerd gerealiseerd worden, komen aan een nieuwe straat te liggen. En die nieuwe weg krijgt ook een eigen naam: ‘Boerhaavestraat’, vernoemd naar de vermaarde Voorhouter Hermanus Boerhaave.
Bij de ontwikkeling van de wijk De Blinkerd is ooit gekozen voor straatnamen van “grote” historische geleerde personen, die hun sporen verdiend hebben op het terrein van de biologie. En Boerhaave past binnen deze rij. In 1709 werd hij hoogleraar in de botanie en geneeskunde en hij maakte de Hortus Botanicus in Leiden wereldberoemd. In Voorhout is de bekende Boerhaavetuin te bezichtigen op de plek waar Boerhaave ooit gewoond heeft.