Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 december 2013

Dit jaar geen oplossing voor Dorpshart Leimuiden

LEIMUIDEN – Wethouder Jan uit den Boogaard houdt zijn lippen stijf op elkaar, waar het gaat om de nieuwste ontwikkelingen rondom het Dorpshart Leimuiden. Vorige week werden de gemeenteraadsleden hierover  in beslotenheid geïnformeerd, maar de meest recente stand van zaken mag nog niet in de openbaarheid komen.
Wel liet Uit den Boogaard weten: ‘Er is een juridische brief verstuurd naar Leyten, waarin staat dat we hen houden aan het contract. Dit jaar is er nog geen overeenstemming met hen te verwachten.’ Verschillende politieke partijen hebben gezegd dat ze absoluut niet willen, dat Leyten in de toekomst zich nog gaat bemoeien met het centrumplan in Leimuiden. Wat vindt het college van burgemeester en wethouders hier van? De wethouder: ‘We zijn nog lang niet zover om te bepalen of Leyten wel of niet wat mag gaan uitvoeren. De gesprekken lopen nog altijd en we volgen de procedure stap voor stap. We vragen de raad om ons even de tijd te geven.’ En wil het college deze zaak nog voor woensdag 19 maart, de dag van de gemeenteraadsverkiezingen afgerond hebben? Uit den Boogaard liet zich niet uit de tent lokken: ‘Ik zie de relatie van 19 maart niet. Zorgvuldigheid gaat voor tijd.’