Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 december 2013

Eigen bazen woedend over beboeting busjes

KAAG EN BRAASSEM – Zoals het zo vaak gaat bij iedere beslissing, zijn er voor- en tegenstanders van het parkeerverbod van bedrijfsbusjes in de wijken. Mensen die het hele weekend vanuit het kamerraam tegen zo’n bedrijfsbusje moeten aankijken, zien die voertuigen het liefst verdwijnen. Aan de andere kant zijn er de ZZP-ers, die iedere dag hun brood moeten verdienen en ook graag hun voertuig zo dicht mogelijk bij hun huis plaatsen.
Sinds het college van burgemeester en wethouders aankondigde dat er vanaf 1 januari bekeuringen worden uitgedeeld  voor het parkeren van busjes en vrachtverkeer (hoger dan 2,40 meter en/of langer dan 6,00 meter) in de wijken, heeft de gemeente vele tientallen reacties ontvangen. Zeven mensen klaagden over (te) grote voertuigen in hun buurt, maar bijna dertig ZZP-ers belden met de gemeente, zo blijkt uit ambtelijke stukken: ‘Zij uitten hun ongenoegen dat het college wel besluit handhavend op te treden tegen geparkeerde voertuigen, maar op geen enkele wijze de ondernemers een alternatief biedt (bijvoorbeeld een beveiligd parkeerterrein) dat garandeert dat hun voertuigen onbeschadigd blijven en niet leeggestolen worden.’
En zo’n parkeerterrein gaat er ook niet komen, laat wethouder Jan uit den Boogaard weten: ‘Na 1 januari gaan we beboeten. Wij vinden het parkeren de eerste verantwoordelijkheid van degene die er gebruik van wil maken. Als de  ZZP-ers een voorstel hebben voor een bewaakt parkeerterein, mogen ze hier mee komen. Wij gaan er niet naar op zoek. Zij hebben een bus gekocht, dus moeten ze zelf ook met een oplossing komen.’ Overigens is de gemeente wel aan het kijken naar een plek waar de bestelbusjes mogelijk geparkeerd kunnen worden; dat alternatief is door één van de bellers gegeven. De wethouder zwijgt echter in alle talen waar die locatie ligt.