Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 december 2013

Gevaar voor verroking Ommevoort

OEGSTGEEST – De appartementen aan de Ommevoort waren jarenlang niet brandveilig genoeg. Deze mededeling deed de brandweer vorige week aan de Vereniging van Eigenaren Complex Lange Voort. Uit controle was namelijk gebleken dat de afdichting van de schachten die van de winkels door de bovengelegen appartementen lopen ‘misschien niet voldoet aan de eis van zestig minuten brandwerendheid’.
De woningen zijn al in 2006 gebouwd en voor het winkelcentrum gelden regels waaraan voldaan moet worden. Zo mogen er in de passage geen materialen staan, die spontaan ontbranden bij een temperatuur hoger dan 200 graden. In februari van dit jaar werden al enkele overtredingen geconstateerd door de brandweer, maar ondanks waarschuwingen luisterden de ondernemers niet naar de brandweer. Hierop heeft het college van burgemeester en wethouders besloten strenger te gaan handhaven.
Doordat de brandwerende scheidingen tussen de winkels niet voldoen, zal een groter deel van het winkelcentrum bij een brand ‘verroken’. Wethouder Wendelien Tönjann liet weten: ‘Er is geen sprake van een gevaarlijke of bedreigende situatie. Het heeft te maken met hoe snel de rook door het gebouw kan komen. Alle bewoners hebben brandmelders. Er is gehandhaafd en alles wat spontaan kan ontbranden bij een temperatuur van 200 graden is weggehaald.’