Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 december 2013

‘Gouden handboeien’

NIEUWKOOP – Eigenlijk wil de VVD dolgraag, dat de koopzondagen worden ingevoerd. Maar door het vertrek van raadslid Leen Mur (nu: Onafhankelijk Liberaal Nieuwkoop), trad Elias van Belzen (SGP-ChristenUnie) toe tot de coalitie. En zijn voornaamste eis was, dat er in deze raadsperiode geen koopzondagen worden ingevoerd.
Raadslid Arie van Wijk waarschuwde de VVD om niet in te stemmen met de motie over de koopzondagen. Maar hij wilde niet zo ver gaan om op dat moment het vertrouwen in de coalitie op te zeggen. Raadslid Jan Hardenberg (VVD) laat weten, dat een ‘Nee’ tegen de zondagsopenstelling nu, niet betekent dat dit over drie maanden hetzelfde zal zijn. ‘De VVD is voor de zondagopening, maar het niet doorvoeren hiervan, was een eis van de SGP-ChristenUnie die aanhaakte bij de coalitie.’ Hij vervolgt: ‘Na de gemeenteraadsverkiezingen zal de zondagsopenstelling een eis zijn bij de onderhandelingen. We zitten hier met handboeien aan tafel, maar die hebben we onszelf omgedaan.’ Ook Mur erkende zijn verantwoordelijkheid: ‘. Als ik niet uit de VVD gestapt was, was de SGP niet in  de coalitie gekomen en was dit pleit al beslecht geweest. In feite is het dus mijn eigen schuld!’