Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 december 2013

Massaal tegen begraafplaats

 
NIEUWKOOP – De mogelijke komst van een begraafplaats langs Het Lange Stuk leidt tot veel onrust in de buurt. De buurtbewoners maken zich met name zorgen over ‘de verkeersdrukte, het oponthoud tijdens begrafenissen en de mogelijke agressie die hierover ontstaat’. Donderdag 12 december overhandigde Edith Wolmerstett namens 198 omwonenden de petitie tegen de begraafplaats aan burgemeester Frans Buijserd.
Maar liefst 95% van de mensen die wonen in de Schepegaten, Het Lange Stuk, Boomkamp, Blokkamp en de Geitekamp, keren zich daarmee tegen de begraafplaats. Wolmerstett verwoordde de bezwaren: ‘Er wordt gesproken over een aula die 24 uur per dag voor de nabestaanden is geopend. Dit betekent nogal wat voor het verkeer op het Lange Stuk. En bovendien is het niet prettig om steeds met begrafenissen te worden geconfronteerd.’ Volgens de bezwaarmakers zijn er voor de komst van een begraafplaats betere alternatieven, zoals de begraafplaats aan het Noordse Dorp en eventueel een uitbreiding van de begraafplaats achter de Nederlands Hervormde Kerk. Maar ook zouden mensen in Ter Aar begraven kunnen worden. De burgemeester nam de petitie met dank in ontvangst. ‘Dit flink aantal handtekeningen zet kracht achter de argumenten van de bewoners. Dat is ook de bedoeling. Er zijn meerdere alternatieven voor de begraafplaats, dus de raad heeft nog wat te kiezen.’