Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 december 2013

Meer vrijheid klanten bijzondere bijstand

HILLEGOM – De mensen die gebruik maken van de bijzondere bijstand, krijgen vanaf volgend jaar meer vrijheid om het hen toegekende geld te besteden. Tot nu toe was het voor hen zo, dat als je bijvoorbeeld een nieuwe koelkast wilde aanschaffen, ze hiervoor een aanvraag moesten doen voor een bedrag uit een ‘potje’ van de bijzondere bijstand. Ook moesten officiële facturen overhandigd worden aan de Intergemeentelijke Sociale Dienst als bewijs dat de koelkast daadwerkelijk gekocht was.
Deze manier van werken gaat veranderen. Vanaf volgend jaar krijgt iedereen die valt onder de bijzonder bijstand een bedrag van 600 euro (voor alleenstaanden) en 900 euro (voor gehuwden / samenwonenden) per jaar. Voor dat geld moeten alle noodzakelijke aankopen gedaan worden en de mensen mogen zelf bepalen hoe ze dit bedrag besteden.