Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 december 2013

‘Merendeel winkeliers heeft nooit gevraagd om opening op zondagen’

LISSE – De SGP / ChristenUnie blijft faliekant tegen de verruiming van de zondagsopeningstijden. Dit liet fractievoorzitter Marius Nieuwenhuis donderdag 19 december weten in zijn stemverklaring tijdens de gemeenteraadsvergadering.
 
Hij stelde: ‘Enerzijds zijn we tegen deze verruiming, vanwege het feit dat opening van de winkels op zondag strijdig is met de wijze waarop de zondag geheiligd dient te worden. De Bijbel geeft maar al te duidelijk aan dat op de zondagen niet gewerkt moet worden. Winkelopening op die dag is dan ook in strijd met de geboden van de Heere God.’ Nieuwenhuis vervolgde: ‘Anderzijds kunnen wij hier ook niet mee instemmen vanwege het feit dat hiermee alleen aan de wens van de Supers, de Bouwmarkt en Tuincentrum tegemoet gekomen wordt. De belangen van de plaatselijke winkeliers zijn daarin helaas niet meegewogen. In tegenstelling tot de ons omringende gemeentes wordt daar in Lisse geen rekening mee gehouden. Eigen onderzoek heeft aangetoond dat het merendeel hier nooit om gevraagd heeft. Vanwege de vrees voor omzetverlies zal een aantal winkeliers zich wellicht om die reden gedwongen voelen om toch op de zondag open te gaan. Helaas.’