Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 december 2013

Samenwonen alternatief voor bijstandsuitkering

LISSE – Van alle mensen die een bijstandsuitkering aan willen vragen, bedenkt maar liefst 40% zich na het eerste gesprek met de medewerker van de MareGroep. Tijdens dat gesprek wordt met de mensen gekeken naar hun achtergrond en wat ze kunnen. Vrijwel direct wordt hen een baan aangeboden, waarbij ze de daaropvolgende drie maanden lang twintig uur per week aan de slag kunnen.
Dit zogeheten ‘Work First’ programma blijkt voor veel bijstandsuitkeringsaanvragers toch niet de bedoeling te zijn. Uit verschillende evaluaties blijkt, dat van degenen die een bijstandsuitkering komen aanvragen, 40% niet meer terugkeert na het eerste gesprek. Wethouder Adri de Roon (D66) constateert hierover: ‘Die mensen hebben er geen zin in en vinden blijkbaar zelf wel hun weg weer. Als je het voor niks krijgt en je hoeft er niets voor te doen, komen er wel eens  mensen op af. Maar zodra het te veel moeite kost, zoeken ze hun inkomen in uitzendwerk of in de horeca. Of ze gaan samenwonen, zo blijkt uit onderzoek.’