Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 december 2013

Scholen hebben al jaren onvoldoende binnenklimaat

Ondanks investeringen van ruim 300.000 euro
LISSE – In 2009 ontving de gemeente 211.915 euro om het binnenklimaat van scholen te verbeteren. Ook investeerde Lisse zelf bijna 90.000 euro om dit te realiseren. Toenmalig wethouder Guus Mesman (PvdA) liet weten dat dit bedrag besteed zou worden aan ‘betere isolatie en ontluchtingssystemen’. Uit onderzoek blijkt echter, dat de resultaten van die investeringen niet naar verwachting zijn; het binnenklimaat op de scholen moet nog altijd verbeterd worden, zo maakte het college van burgemeester en wethouders dinsdag 17 december bekend.
Een ambtelijk rapport stelt: ‘Gebleken is dat de kwaliteit van het binnenmilieu te wensen overlaat in de schoolgebouwen. Met de financiële middelen destijds konden niet alle maatregelen genomen worden die wenselijk waren om echt een goed binnenklimaat te krijgen.’ De gemeente moet daarom opnieuw 210.000 euro uitgeven om er alsnog voor te zorgen dat het binnenklimaat verbetert, zodat de gezondheid van onze kinderen  niet wordt aangetast. Nu al is duidelijk, dat de scholen Lisbloem, Waterval en Tweemaster (locatie Gerard Doustraat) hier gebruik van willen maken. Vanaf 2015 zijn de scholen volledig zelf verantwoordelijk voor het onderhoud van hun panden. Hiervoor krijgen ze geld van de rijksoverheid en kan geen beroep meer gedaan worden op financiën van de gemeente waarin die scholen gevestigd zijn.