Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 december 2013

Twijfelachtig succes werkgeversservicepunt

STREEK – Het werkgeversservicepunt moet ervoor zorgen dat bedrijven mensen weer nieuwe mensen gaan aannemen. Hierdoor daalt het aantal uitkeringsaanvragers en kunnen meer inwoners weer actief meedoen in de maatschappij. De eerste resultaten van dit werkgeverspunt zijn echter nog niet overweldigend, zo bleek dinsdag 17 december.
In een ambtelijk rapport is te lezen: ‘Hoewel de eerste resultaten bemoedigend zijn te noemen en het werkgeversservicepunt op de kaart staat, zal het werkgeversservicepunt zich nog moeten bewijzen voor wat betreft de uitstroom-doelstellingen. Het afgelopen halfjaar is te kort geweest voor het werkgeversservicepunt om zich op dat vlak te bewijzen.’ Het proefproject wordt in ieder geval verlengd tot 1 juli 2014. Tot die tijd geeft de regio 57.000 euro uit aan dit initiatief. De kosten voor Lisse bedragen hiervan 6.245 euro. Op de vraag hoeveel mensen aan een baan zijn geholpen, kon de afdeling communicatie voor het ter perse gaan van het Witte Weekblad nog geen antwoord geven.